T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu

Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu

Telefon
02243666750
Belgegeçer
02243666790
WEB
https://bursavilayetleranaokulu.meb.k12.tr
Adres
Ortabağlar Mh 2. Onur Sk No16 Yıldırım/BURSA
Vizyon
İstiyoruz ki; Araştıran, okuyan, inceleyen, irdeleyen, sebep-sonuç ilişkisi kurabilen, analiz yapabilen, uygulama ve proje çalışmalarına önem veren bir okul olarak, bu yönlerimizi daha geliştirmek, yaparak-yaşayarak öğrenme ortamını/metodunu bütün derslerde oluşturma-uygulama, biz bilinciyle kaliteli gelecek sağlama yoluna giderek öğrencilerimizde en üst düzeyde kalıcı davranış değişikliği gerçekleşsin. İstiyoruz ki; Okulumuzda, öğrenmeyi öğrenerek, bu bilgileri davranışlara yansıtma becerisini elde edelim. İstiyoruz ki; Okulumuzda, öğretenler ve öğrenenler olarak kendimizi her zaman mutlu, huzurlu görelim ve Hedeflere Ulaşacak Gücü İçimizde Hissedelim. İstiyoruz ki; Okulumuzda, herkes her gün Daha İyiye Ulaşmak Heyecanıyla Çalışsın. İstiyoruz ki; Okulumuzda, korkunun, kaygının, karmaşanın değil, özlemin, sevginin, bilginin ve paylaşımın yer aldığı, güven duygusunun, etkili, şartsız iletişim ortamının en iyi geliştirildiği Herkesin mutlak faydaya ulaşacağı Olumlu Bir Vizyon Gerçekleşsin. DİYORUZ Kİ; Her insan gizli bir Potansiyelle doğar. Eğitimin amacı bu potansiyeli ortaya çıkarmaktır. Biz eğitimciler, çocuklarımızın kendi dünyalarını keşfetmelerini sağlayan, hayal güçlerini harekete geçirecek ortamlar hazırlamayı eğitim sistemimizin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Türkçemizi güzel kullanan çocuklar yetiştirerek bizlerden daha başarılı ve güzel nesiller oluşturmayı hedefliyoruz. Çocuklarımızın duygularını tanıması, geliştirmesi, ifade etmesi eğitimimizin hedeflerindendir. Dışarıdan yönlendirilmiş değil , kendi sorumluluğunu alan bireyler yetiştirmek amacımız olmuştur. ATATÜRK DİYOR Kİ; Küçük Hanımlar, Küçük Beyler, Sizler hepiniz geleceğin Bir gülü, yıldızı, mutluluk parıltısısınız… Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz! Kendinizin ne kadar mühim ve kıymetli Olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz… MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Misyon
BİZ; Atatürk ilke ve inkılaplarına inanan, Türk Milli Eğitiminin temel ilke ve amaçları doğrultusunda çalışan, geçmiş ve gelecek muhasebesi yapan, çağdaş demokratik, laik ve katılımcı değerleri benimseyen bir kurumuz, Biz her şeyin farkındayız. Başarılarımızı arttırmanın yanı sıra; insan ve öğrenme sevgisini kabul eden ve aşılayan bir kurumuz. Biz, öğrencilerimizi ve okulumuzu kaliteli eğitim fırsatlarıyla buluşturmak suretiyle yarınları kazanım olarak sunmak gayreti içinde olan bir okuluz. Biz; bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21.yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız. Biz yöneticisi, öğretmeni, öğrencisi, velisi, destek personeli, ilgili ve sevenleriyle bir bütünüz. Takım olarak aynı hedefe doğru yürüyoruz. OKULUMUZUN DEĞERLERİ Türk milletinin birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlüğü, Anayasamızda yer alan Cumhuriyetimizin temel ilkeleri T.C. Anayasası, yasa, tüzük, yönetmelik ve genelgeler. Türk Milli Eğitim Kanunu, genel ve özel amaçları, çağdaş laik demokratik ve sosyal bir devlet ilkesi, Kültürel ve bireysel farklılıklara saygı. Karşılıklı sevgi ve saygı. Hoşgörü, güven ve esneklik, tutarlılık ve denge, değişime açık mutlak gelişimdir.
Başarılar
OKULUM TEMİZ BELGESİ / OHSAS 18001 İSG ÖDÜLÜ /BEYAZ BAYRAK ÖDÜLÜ / BESLENME DOSTU OKUL /YEŞİL KARNE / SIFIR ATIK ÖDÜLÜ
Öğretmen :15
Öğrenci :235
Derslik :6
Oyun Odası :1
Kütüphane Kitap Sayısı :500
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :İKİLİ EĞİTİM/ÇOCUK KULÜBÜ TAM GÜN EĞİTİM
Saatler
08:00-17:00
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
BURSARAY,OTOBÜS,POLİS OKULU MİNÜBÜSLERİ, VS
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
MEDİCABİL YILDIRIM HASTANESİ ARKA SOKAĞI ARABAYATAĞI BURSARAY İSTASYON ÜSTÜ
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
BURSA /YILDIRIM ORTALAMA MERKEZE UZAKLIK 7 KM
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Kulüp Çalışmalarında İngilizce, satranç, halkoyunları, drama, akıl zeka oyunları, kodlama, temel Jimnastik, bale çalışmaları yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
"Her yer benim öğrenme merkezim " , "Her güne Bir Müzik" E Twining Projeleri, Kulüp çalışmalarında Satranç,İngilizce,halk oyunları, drama, akıl ve zeka oyunları, kodlama, müzik,orf eğitimi, temel jimnastik ve spor dalları,uzman branş öğretmenleri eşliğinde yapılır.
Yazdır